Prolectura – PROIECT NAȚIONAL ȘI INVITAȚIE LA LECTURĂ


                      PROLECTURA –  PROIECT NAȚIONAL ȘI INVITAȚIE LA LECTURĂ

 

Genericul proiectului ce se desfășoară în Școala Gimnazială „Elena Doamna” Tecuci, ajuns la a VIII-a ediție, a fost  ales de coordonatoarele proiectului, prof. Bîra Ilinca și prof.  Lefter Adriana.

PROLECTURA este o invitație la lectură, studiu și creație  și a venit din nevoia imperioasă  de a ne reîmprieteni cu cel mai bun prieten, cartea, de a dezvolta la cei mici dragostea pentru lectură.

Înscris în CAEN 2018 , Nr. 24985/ 22.01.2018- DOMENIUL CULTURAL ARTISTIC: LITERATURĂ, pozitia 85, proiectul se bucură de susținerea comunității locale, tot mai multe cadre didactice promovând și mediatizând proiectul, inspirând  copiii să citească cât mai mult.

Prima secțiune pentru elevi, cea de creație  plastică și desen a reușit să atragă atenția a mii de elevi din țară, din toate  județele, care au  trimis spre evaluare desene reprezentând personajul preferat. Tehnicile folosite au fost dintre cele mai diverse: creion, tuș, acuarelă, acuarelă pe griș sau coji de ou.

Materialele trimise au colorat holurile școlii, iar în săptămâna Școala Altfel toții elevii școlii au putut admira, evalua, aprecia lucrările trimise de  colegi din toate județele țării.

Colajele au trecut de mulți ani la perfecțiune și apreciem creativitatea copiilor , dar și sprijinul oferit de talentatele cadre didactice îndrumătoare.

Secțiunea  a III-a, ESEURI, POEZII a solicitat celor mai creativi elevi să descrie, să compare, să dialogheze cu personajul preferat, ba chiar să intre în pielea acelui personaj. Surprinzătoare au fost multe dintre lucrările elevilor, astfel încât juriul a fost nevoit să delibereze îndelung pentru desemnarea premianților.

De-a lungul anilor și echipa coordonatoare s-a lărgit, tot mai multe cadre didactice din școală implicându-se în realizarea expoziției, în evaluarea și selecția lucrărilor expuse la Biblioteca Municipală „Ștefan Petică”  sau Casa de Cultură, instituții partenere în proiect dar și  în selecția eseurilor ce vor întregi cărticica proiectului intitulată „Prietenul meu din lumea cărților”, lucrare cu ISBN.

Mulțumim tuturor colaboratorilor noștri, partenerilor  și elevilor care s-au implicat în proiect dându-ne speranța, nouă, organizatorilor  că lectura va ajunge iar în topul preferințelor copiilor.

 

    Prof. Gîță Ionica,

    Prof. Bîra Ilinca

    Prof. Lefter Adriana


Comentariile sunt închise.