Proiectul „ENERGY FOR LIFE” la alt nivel


Proiectul Erasmus, care se desfăşoară la Şcoala gimnazială „Elena Doamna” Tecuci, în perioada 2016 – 2019, a  ajuns în acest an  şcolar la un nou nivel: mobilităţile cu elevii.

Proiectul Erasmus, care se desfăşoară la Şcoala gimnazială „Elena Doamna” Tecuci - 5

Întâlnirea  a avut loc la Terzo Circollo Didactico Pirandello, Bagheria, în regiunea Palermo din Sicilia unde participanţii celor 7 ţări partenere în proiect ( Grecia, Spania, Polonia,Franţa România , Italia , Croaţia) au avut parte  de o experienţă  inedită.

În urma aplicării procedurilor de selecţie din şcoala noastră, participanţii la întâlnire au fost elevii:Vizitiu Ana  Maria, Dumitru Adriana şi Lefter Iustin,  alături de două cadre didactice, Lefter Adriana şi Gîţă Ionica.

Echipa şcolii noastre a avut sarcina  de a prezenta elevilor şi cadrelor didactice partenere produsele realizate  de echipa de implementare a proiectului în perioada iunie – octombrie  pe baza studierii cărţii „Povestea pescăruşei şi a motanului care a învăţat-o să zboare” de Luis Sepulveda. Fiecare cadru didactic al şcolii, implicat în proiect, a demonstrat creativitate şi măiestrie în interpretarea şi analiza textului în cadrul orelor de  limbă română, matematică, ştiinţe, arte, geografie etc…

Răsplata a fost pe măsura muncii deoarece am primit aprecierea  tuturor partenerilor şi ideile noastre au fost preluate pentru a  fi aplicate şi în şcolile lor.

Inedit la  această mobilitate a  fost  faptul că  elevii au fost găzduiţi de familiile  din Bagheria, unde au luat contact direct cu stilul  de viaţă, cultură şi tradiţii.

Emoţiile ne-au cuprins încă din prima zi, fiind primiţi cu aplauze de oficialităţi, părinţi şi elevi în sala de spectacole  a localităţii Bagheria.

Gazde bune, primitoare şi talentate, cadrele didactice  au îndrumat elevii cu vârste cuprinse între  3 şi 11 ani, în realizarea  unui amplu spectacol, plin de culoare şi energie,  având la bază cele 4 elemente: pamânt, apă, aer, foc.

Proiectul Erasmus, care se desfăşoară la Şcoala gimnazială „Elena Doamna” Tecuci - 4

Activităţile în săptămâna 9-13 octombrie  s-au derulat  conform programului şi au cuprins:

  • Atelier de confecţionare a obiectelor din materiale reciclabile;
  • Atelier „Hour of code”;
  • Atelier de pictură „Copacul Erasmus”;
  • Atelier utilizare T.I.C.- creare film în Animoto;
  • „Cooking Workshops” – dulciuri specifice zonei;
  • Plantarea unui măslin ca simbol al prieteniei şi cooperării Erasmus folosind pământ din cele 7 ţări;
  • Vizită la Marsala – zona de exploatare  a sării din mare şi insula  Mothia;
  • Participarea la un concert intitulat „Scrisori pe note” la Palazzo Butera;
  • Împlinirea celor 30 ani de Erasmus a fost un nou motiv de sărbătoare.

Vineri, 13 octombrie, la ora locală a Bagheriei 10.00, toţi elevii, alături de colegi din şcolile proprii s-au întâlnit în videoconferinţă şi au participat la un  flash-mob. Implicarea comunităţii a fost simţită pe tot parcursul vizitei, reprezentanţi ai  Consiliului local participând la majoritatea  activităţilor.

Părinţii, care au fost  alături de cadrele didactice şi elevi, au oferit surprize dulci  în ultima zi a întâlnirii: torturi cu însemnele ţărilor din proiect şi Erasmus 30 de ani.

Considerăm că participarea la  această întâlnire a fost o experienţă de neuitat şi un impuls pentru pregătirea întâlnirilor care vor avea loc în şcoala noastră în septembrie 2018 şi iunie 2019.

Suntem români, generoşi şi primitori şi ne vom strădui să fim gazde bune la rândul nostru.  Până atunci,  activităţile din proiect continuă!

Prof. Gîţă Ionica,
Prof. Lefter Adriana Silvica

 

Proiectul Erasmus, care se desfăşoară la Şcoala gimnazială „Elena Doamna” Tecuci - 3 Proiectul Erasmus, care se desfăşoară la Şcoala gimnazială „Elena Doamna” Tecuci - 2 Proiectul Erasmus, care se desfăşoară la Şcoala gimnazială „Elena Doamna” Tecuci - 1


Total Page Visits: 255 - Today Page Visits: 1

Comentariile sunt închise.