Prof.dr.ing  BORIS PLĂHTEANU omagiat la Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”


Prof.dr.ing  BORIS PLĂHTEANU  – Cetățean de onoare al municipiului Tecuci omagiat la Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”

Vineri, 22 septembrie 2017, ora 12, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” vă invită în Sala de conferințe, să participați la un eveniment cultural menit să omagieze personalitatea celui care a fost Prof.dr.ing. Boris Plăhteanu, figură marcantă a spațiului academic tehnic ieșean, național și internațional. 

La eveniment vor participa distinși oaspeți : d-na Prof.dr. Monica Plăhteanu, soția profesorului, care dorește să doneze administrației tecucene un portret al acestuia realizat de pictorul Liviu Suhar, cunoscutul jurnalist Aurel Brumă – Cetățean de onoare al municipiului Tecuci, reprezentanți ai Editurii Performantica, Institutului Român de Inventică, Revistei Cronica Veche.

Plecat dintre noi acum mai bine de 3 luni, pe 15 iunie 2017, Boris Plăhteanu rămâne un reper pentru învățământul ieșean și inventica românească, dascăl cu har și mentor care a îndrumat destine și a lăsat în urma sa o școală cu o tradiție ce merită recunoscută și continuată.

Tecucenii sunt datori să păstreze și să ducă mai departe respectul și aprecierea pentru valorile locale de care pot fi mândri și la înălțimea cărora trebuie să încerce să se ridice.

                                        Muzeul De Istorie „Teodor Cincu” Tecuci

Afis Boris Plahteanu Tecuci


Comentariile sunt închise.