Gardul de protecție de la Profiriu – Dezinformări și informații eronate


Clarificari-Gardul-de-la-Profiriu-Tecuci

Ca urmarea a apariției în spațiul public a unor dezinformări în legătură cu banii cheltuiți pentru realizarea unor garduri de protecție care să crească gradul de siguranță rutieră,  considerăm necesară comunicarea unor clarificări asupra acestui subiect.

 
 Prin adresa venită din partea Poliției municipale Tecuci – Biroul rutier, înregistrată cu nr.4473/ 19.01.2019 la Registratura municipiului Tecuci, a fost supusă atenției administrației locale necesitatea implementării unor măsuri pentru fluidizarea traficului și creșterea siguranței circulației pe drumurile publice.

Solicitările Biroului rutier aveau ca obiect mutarea trecerii de pietoni de pe strada Nicorești cu cca.30 de metri față de intersecția cu str. Vasile Alecsandri precum și montarea în zona intersecțiilor a unor garduri de protecție care să asigure  dirijarea și protecția pietonilor.

În baza acestei adrese, Direcția Servicii Publice din Primăria municipiului Tecuci a solicitat alocarea de fonduri pentru asigurarea punerii în practică a acestor recomandări.

Banii alocați au fost destinați doar achiziționării materialelor necesare confecționării și montării gardurilor de protecție, manopera fiind asigurată de muncitorii angajați în cadrul Direcției Servicii Publice. Achiziția materialelor  necesare în valoarea de 19.000 lei a fost făcută prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

În concluzie, nu a fost deschisă „o nouă afacere pe banii contribuabililor”

Propagarea confuziei   între  lucrările realizate la Profiriu cu obiectivul de investiții   :   „Gard protecție pietoni la sensul giratoriu str. 1 Decembrie 1918 – Bd. Victoriei – Ion Petrovici ”   nu aduce beneficii cetățenilor municipiului Tecuci.

Benefică pentru cetățeni este o informare corectă precum și participarea activă, cu idei, propuneri, inițiative care să contribuie la îmbunătățirea actului administrativ.

În acest sens, sunteți așteptați joi, 8 august 2019, ora 15,  la dezbaterea publică pe tema rectificării bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2019

Serviciul Comunicare Registratură
Primăria municipiului Tecuci


Total Page Visits: 288 - Today Page Visits: 2

Comentariile sunt închise.