Cursuri de instruire în cadrul proiectului finanțat din fonduri europene


Cursuri-anticoruptie-integritate-promovare-Tecuci-2019
CURSURI DE INSTRUIRE în cadrul proiectului finanțat din fonduri europene. ANTICORUPȚIE, INTEGRITATE, PROMOVAREA ETICII – SIPOCA 419 – Proiect finanțat prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL CAPACITATE ADMINISTRATIVĂ 2016 -2020

În perioada 21-23 august 2019, în cadrul proiectului finanțat din fonduri europene intitulat Anticorupție, Integritate, Promovarea Eticii, a avut loc un program de formare profesională, pe  tematica proiectului, în localitatea Fundățica, jud. Brașov.

Obiectivul specific 4 al proiectului urmărește :

Îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor unui număr de 35 de persoane,  din cadrul UAT municipiul Tecuci, personal de conducere și de execuție din primărie și aleși locali, privind măsurile de prevenire a corupției și a standardelor de integritate.”

În acord cu aceste prevederi, la cursuri au participat din cadrul UAT Municipiul Tecuci : primarul și administratorul public, consilieri locali (PSD, PNL, PMP, ALDE), șefi de direcții, servicii, birouri din cadrul instituției (Urbanism, Investiții, Monitorizare Servicii Publice, Comunicare, Achiziții Publice, Agricol, Întreținere Mecanizată) și personal de execuție din cadrul aparatului de specialitate al primarului.

Cursurile au fost ținute de reprezentantul societății contractate pentru organizarea cursului, dl. Florin Marius Popa, Lector universitar în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative București.

În cadrul programului desfășurat, cursanții au beneficiat și  de un material prezentat  de ofițerul de prevenire din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Galați.

Opțiunea accesării de fonduri europene pentru un astfel de proiect se justifică prin necesitatea urmăririi obiectivelor Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020, care are caracter normativ, inclusiv la nivelul administrației publice locale.

Proiectul derulat în cadrul UAT Municipiul Tecuci are o valoare totală de : 285.234,04 lei din care contribuția Uniunii Europene, prin Fondul Social European, este de 242.448,93 lei.

 Termenul de finalizare este 24.10.2019.

Biroul Fonduri Europene
Primăria municipiului Tecuci


Total Page Visits: 148 - Today Page Visits: 2

Comentariile sunt închise.