Apel către tecuceni – privind acțiunile de îndepărtare a zăpezii


continuarea acțiunilor de îndepărtare a zăpezii

Apel către cetățenii municipiului Tecuci – privind continuarea acțiunilor de îndepărtare a zăpezii

 

În zilele de 26 și 27 martie 2018 vor continua acțiunile de îndepărtare a zăpezii de pe părțile laterale ale carosabilului pentru a asigura scurgerea apei în sistemul de canalizare. Sunt vizate străzile Gheorghe Petrașcu, Nicorești, Tudor Pamfile și Transilvaniei. 

Pentru bună desfășurare a acestor acțiuni rugăm cetățenii rezidenți în zona acestor străzi să elibereze carosabilul pentru a permite utilajelor de intervenție să acționeze.

Reamintim că, în conformitate cu HCL 209/2017 prin care s-a aprobat Regulamentul ce stabilește normele de salubritate și normele de igienă din municipiul Tecuci,  persoanele fizice și juridice au obligații de:

– Îndepărtarea zăpezii și a gheții pe o lătime de cel putin 1.2m. și depozitarea pe marginea trotuarului sau carosabilului astfel încât să nu stânjenească circulația și scurgerea apei în sistemul de canalizare

– Presărarea materialelor derapante pe trotuare, în fața imobilelor

– În caz de pericol de căderi de zăpadă sau țurțuri se iau măsuri de avertizare și împrejmuire.

Este interzisă staționarea pe domeniul public a autovehiculelor care nu mai sunt în stare de funcționare sau sunt scoase la vânzare.

 

Poliția locală, aflată în subordinea Primăriei municipiului Tecuci, are obligația de a avertiza persoanele fizice și juridice, în vederea respectării normelor legale de conviețuire stabilite la nivel local  și, în caz de nerespectare, poate sancționa contravențional cu amendă cuprinsă între:

     800 lei – 1200lei  pentru persoane fizice

   1000lei  – 2500lei pentru persoane juridice

 

  Serviciul Comunicare – Registratură
Primăria municipiului Tecuci


Comentariile sunt închise.