Conferința de presă pe tema: Investiții şi proiecte europene în mun. Tecuci


Conferinta-de-presa-in-Municipiului-Tecuci
INVITAȚIE – Primarul municipiului Tecuci vă invită marți, 16 octombrie 2018, ora 12, în Sala de Ședințe a Consiliului local, din cadrul Primăriei municipiului Tecuci, strada 1Decembrie 1918 nr.66, să participați la Conferința de presă pe tema :

Investiții și proiecte europene în municipiul Tecuci  – 2018.

Alături de Primarul Cătălin Constantin Hurdubae vor fi prezenți:

      Director economic Nicoleta Țăpoi,

      Șef-serviciu Investiții Dan Trifan,

      Șef – birou Fonduri europene Rodica Constantin.

Tecuciul este al doilea centru urban din județul Galați și deservește o zonă rurală extinsă împreună cu care însumează aproape 100.000 de locuitori, aproximativ  25% din populația județului.

Deciziile în gestionarea banului public implică o responsabilitate majoră pentru că nevoile sunt foarte diverse iar stabilirea priorităților trebuie judicios fundamentată.

Scopul principal al administrației locale este modernizarea permanentă a localității și ridicarea continuă a standardelor de trai ale comunității locale.

Crearea și modernizarea infrastructurii locale suscită un interes major  în rândul cetățenilor municipiului Tecuci. Infrastructura este imperios necesară pentru creșterea gradului de acces la serviciile publice, educație, sănătate și, nu în ultimul rând, pentru sprijinirea dezvoltarea unei activități economice competitive.

Deficiențele adunate în decenii, la nivelul orașului, în privința infrastructurii rutiere, racordării la rețeaua de apă și canalizare, asigurării asistenței medicale au determinat ca secțiunea investiții din bugetul local să dețină o pondere însemnată dar insuficientă față de nevoile existente. De aceea, atenția noastră s-a orientat și pe finanțări alternative, guvernamentale sau europene.

Astfel, la acest moment, Primăria are contracte semnate pentru 9.159 km de asfalt pe străzi din municipiul Tecuci și reabilitarea unei grădinițe, finanțare de aproape 17 milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Sunt deja în derulare proiecte cu finanțare din fonduri europene de aproape 34 milioane de lei și în faza de precontractare alte proiecte de peste 15 milioane care vizează reabilitarea unor clădiri ale administrației municipiului Tecuci, îmbunătățirea serviciilor publice și a sistemului de educație.

 Primăria participă cu cofinanțare și la proiectul major câștigat de S.C. Apă Canal S.A. Galați prin Programul Operațional Infrastructură Mare, proiect de aproape 12 milioane de euro.

Un alt proiect, înscris pe lista de priorități a administrației, are ca obiect realizarea unei Unități Primiri – Urgențe, dotată la standarde   moderne, care să asigure preluarea în bune condiții a bolnavilor la Spitalul municipal „Anton Cincu”.

Despre acestea, dar și despre alte proiecte importante ale Primăriei municipiului Tecuci, vă invităm să aflați participând la Conferința de presă.

Vă rugăm să confirmați participarea.

 

Persoane de contact :

Consilier Constantin Grosu

Tel. 0766776259

                   Consilier Daniela – Cecilia Ignat

                   Tel. : 0725802273

                    e-mail : registratura@municipiultecuci.ro


Comentariile sunt închise.