Performanța elevilor de la Spiru Haret, recompensată și în acest an de Clara Lăcrămioara Moraru


A devenit deja o tradiție foarte frumoasă premierea, la sfârșitul fiecărui an școlar, de către d-ra Clara Lăcrămioara Moraru, a elevilor performanți ai Colegiului Național „Spiru Haret” din Tecuci. Fosta elevă a școlii, acum om de afaceri de succes în Luxemburg, dar și un militant al românismului peste graniță, aparține unei categorii aparte de semeni ai noștri, care nu au uitat locurile natale (și nici pe cei care le-au marcat devenirea) și care se întorc cu drag către acestea, de câte ori au ocazia; aparține acelei categorii de conaționali care fac cinste numelui de român acolo, departe, arătând (ilustrând prin exemplul personal) că acest neam e alcătuit din oameni de toată isprava, foarte competenți, dedicați, frumoși din toate punctele de vedere.

Iar acest om frumos, numit Clara Lăcrămioara Moraru, a trimis în țară 1.000 de euro, care au fost direcționați către olimpicii naționali ai școlii: Dorian Muntean (mențiune la Olimpiada Națională de Chimie și selecție în lotul restrâns, de patru elevi, care va reprezenta România la Olimpiada Internațională din Thailanda), Nădejde Maria Isabela (mențiune la Olimpiada Națională de Sociologie), Chițu Călin Paul și Tudor Dan-Mihai (mențiune la Olimpiada Națională de Cultură civică și Mențiunea „Drepturile Omului” acordată de Institutul Românesc pentru Drepturile Omului), Vlase Ovidiu Andrei (mențiune la Olimpiada Națională de Lingvistică), Blehoeanu Diana (mențiune specială la Olimpiada Națională de Franceză), Toma Cristian-Alexandru (Medalie de bronz la Olimpiada Națională de TIC), Anghel Andrei-Constantin, Gheorghiu Andreea-Ozana, Melinte Carmen-Georgeana și Tudor Dan-Mihai (participanți la olimpiadele naționale de Fizică, Franceză, Logică și Lingvistică).

Pentru că nu a putut veni în țară spre a acorda personal premiile, d-ra Clara Moraru a delegat un membru al familiei – pe sora domniei sale, d-na Irina Motoc-Moraru – să facă acest lucru și să fie purtătorul gândurilor sale către toți cei prezenți. «Mă bucur să pot comunica astăzi cu voi, prin sora mea, și să vă pot felicita în cadrul ceremoniei de sfârșit de an școlar de la Colegiul Național „Spiru Haret”. Această instituție reprezintă pentru mine un templu al învățământului de calitate nu doar din orașul Tecuci, din Romania, dar îndrăznesc să spun că vă puteți lua la întrecere cu cele mai bune colegii din lume. Și mă bucur și pentru faptul că avem în comun această minunată experiență la „Spiru Haret”, pentru că asta mă asigură, într-o mare măsură, că veți fi bine pregătiți pentru a înfrunta viața, la sfârșitul studiilor. Mesajul meu pentru voi este să nu renunțați niciodată la visurile și speranțele voastre… Vă doresc să vă bucurați de frumusețea vârstei voastre și să nu uitați să împărțiți bunătatea și lumina pe care le purtați în suflet cu cei din jurul vostru… Vă încurajez să experimentați bucuria de a dărui ceva, ca de exemplu timp, cunoștințe și ajutor la anumite materii unor colegi cu probleme, încurajări, prietenie sau doar o vorbă bună, fără să îi judecați prea rapid pe cei de lângă voi. Vă doresc să reușiți să împărțiți fericirea cu cei din jur pentru că, în opinia mea, aceasta este cea mai bună manieră de a o multiplica. Multe felicitări bursierilor „Clara Moraru”. Mulțumesc pentru extraordinarele rezultate pe care le-ați obținut, pentru că ele îmi oferă oportunitatea de a dărui și de a menține această frumoasă tradiție a burselor. Bucuria voastră este bucuria mea! Să ne revedem la anul, cu rezultate și mai bune!», a transmis, prin intermediul sorei sale, d-ra Clara Lăcrămioara Moraru.

Și iată cum, la festivitatea de premiere de la finalul de an școlar 2016-2017, copiii frumoși și foarte merituoși ai colegiului și-au dat mâna peste timp și spațiu, realizând o punte frumoasă între generații și asigurându-ne, (și) prin aceasta, că școala noastră continuă a fi pe drumul cel mai bun și chiar își respectă menirea, fără a abdica vreun pic de la principiile pe care și le-a fixat și le respectă de atâția și atâția ani: fructificarea TRADIȚIEI, sporirea PRESTIGIULUI, amplificarea PERFORMANȚEI!

Director adjunct al CNSH, prof. Eugenia Olariu


Comentariile sunt închise.