Bani europeni pentru combaterea abandonului școlar


Bani-europeni-pentru-abandonul-scolar-Tecuci-2019

  În cadrul U.A.T. Municipiul Tecuci sunt în derulare, prin Programul Operațional Capital Uman,  2 proiecte cu finanțare din fonduri  europene care sprijină combaterea abandonului școlar.  

 
Este vorba de proiectul ȘANSA T  în valoare de 17.620.467,57 lei din care, finanțarea Uniunii Europene este de 14.997.397,57 lei și de proiectul ȘCOALA PRIETENA TA, în valoare de 7.747.308,02 lei din care,  finanțarea Uniunii Europene este de 6.585.211,82 lei.

Cele 2 proiecte implementează programe care au ca scop facilitarea trecerii de la un ciclu de învățământ la altul dar și  pregătirea pentru susținerea examenelor naționale prevăzute la sfârșitul clasei a VIII-a și a XII-a.

Pentru a stimula participarea și implicarea în programele de pregătire, prin cererile de finanțare au fost prevăzute kit-uri cu materiale educaționale dar și premii pentru cei care obțin rezultate bune la examenele naționale.

La ora bilanțului succesele obținute au fost răsplătite prin premii constând în laptop-uri  

Astfel, pe  data de 1 august 2019, echipa de la ȘCOALA PRIETENA TA a acordat premiile de absolvire elevilor care au obținut rezultate bune la evaluarea națională de la sfârșitul clasei a VIII-a.   Din cei 30 de elevi care au frecventat orele de pregătire din cadrul Programului Cercul de Capacitate, primii 10, cu cele mai bune rezultate obținute, au primit câte un laptop.

Joi, 8 august 2019, a fost rândul echipei de la ȘANSA T să premieze cele mai bune rezultate obținute de elevii care au frecventat Cercul de Pregătire pentru Bacalaureat din cadrul proiectului. Astfel, 8 dintre elevii care au frecventat cursurile de pregătire, care au obținut cele mai bune rezultate  la examenul de bacalaureat, au primit câte un laptop.

Felicitări elevilor, care au știu să fructifice oportunitățile oferite și sperăm în rezultate cât mai bune și în următorii ani de implementare a celor două proiecte.

Biroul Fonduri Europene
Primăria municipiului Tecuci

 


Bani europeni pentru combaterea abandonului școlar

Bani europeni pentru combaterea abandonului școlar

Bani europeni pentru combaterea abandonului școlar - 3

Bani europeni pentru combaterea abandonului școlar

Bani europeni pentru combaterea abandonului școlar


Total Page Visits: 159 - Today Page Visits: 1

Comentariile sunt închise.